Hafik İnköy Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği Forumu Forum Ana Sayfa Hafik İnköy Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği Forumu
website statsSİVAS HAFİK İNKÖY FORUMU
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 
TATLILAR (AŞURE) - TATLILAR (KÜNEFE)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Hafik İnköy Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
inkoy
Site Admin


Kayıt: 03 Ksm 2007
Mesajlar: 56

MesajTarih: Çrş Şub 13, 2008 9:09 am    Mesaj konusu: TATLILAR (AŞURE) - TATLILAR (KÜNEFE) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (AŞURE)




Malzemeler

1 Su bardağı dövme
10 Su bardağı su
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı kuru fasulye
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı bakla
1 Su bardağı kuru üzüm
2 Su bardağı tozşeker
5 Adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma
1 Tatlı kaşığı nişasta
1 Su bardağı gül suyu
Üzerine :
Yarımşar su bardağı fındık
Yarımşar su bardağı dolmalık fıstık
Yarımşar su bardağı ceviz
Yarımşar su bardağı badem
Yarımşar su bardağı kuş üzümü
Yarımşar su bardağı bir miktar nar


Hazırlanışı

Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın.
Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin.
Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdn ıslatıp, süzün.
Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin.
Pirinci ayıklayıp, kaseye koyun.
Su ilave edip, sabaha kadar bekletin.
Sabah nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın ve kabuklarını soyun.
Pirinci yıkayıp, süzün.
Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin.
Bir defa kaynayınca nohut, fasulye ve baklayı ekleyin.
Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Nişastayı su ile ezip, bu karışıma ilave edin.
Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın.
Kaselere pay edin.
Soğuyunca üzerini fındık, ceviz, dolmalık fıstık, badem, kuş üzümü ve bir miktar nar ile süsleyip servis yapın.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Hafik İnköy Sosyal ve Kültür Dayanışma Derneği Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar Tüm zamanlar GMT -2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye